Friday, January 15, 2010

Eclipse...hope to see u again :)


hari ni, hari jumaat...hari mulia...ramai yg tak tahu hari ni satu kejadian alam berlaku..iaitu gerhana matahari...huhu..nih second time aku tgk gerhana matahari...first time dulu x ingat bile...tapi yg this time aku tgk lame lagi dari yg dulu...and all i can say is, the sun eclipse was wonderful.... tenang sekejap tgk gerhana matahari tuh...tak tahu lah knp...tapi aku dpt rase la ketenangan tu... maybe hati aku tgh dilanda kegusaran & kesedihan...hurm...cam hati aku nih tgh bergerhana jugak la sikit2...(huhu bahasa puitis sikit2)....ok2...tapi all i was sayin' here ada cerite di sebalik gerhana matahari tuh yg mcm sedikit reflects ttg aku...sinaran cahaya matahari suddenly, gelap seketika kerana di halang oleh bulan...ha...begitu jg dgn hati aku yg gembira bersinar2 tetapi gelap seketika krn sedih dgn masalah yg melanda diri aku nih...huhu....entah la...hati tak senang je rase..tapi takpelah...kene jd kuat...gerhana matahari tuh jadi dalam 3-5 jam..lepas tuh chy matahari terang kembali....maybe hati aku akan gembira tak berape lame...semuanye matter of time....tak de siapa tahu bile....but i hope it can be as soon as possible..insyAllah....

Wednesday, January 13, 2010

mcm mane nak jadi cani...


i want to have this kind of body...
solid and very nice muscle tone...
i really wish to have this attractive muscular body...
oh maria sharapova..how can i transform my body just like urs....
(luahan hati yg sedih...)


my beloved rumah.i heart u.

yeayyy...oh rumah ku di taman cempaka..i lap u so much...hehe..
seronok betol naik ketapi dari bt. gjh sampai KL..actually, that was my 2nd time goin back to KL by train. mase 1st time naik dulu tak ingat bile..tapi dah lame aa...and mase tuh balek sorang2...so tak berape enjoy..kali nih balek dengan member iaitu cik syira nadia..hehe.. si syira nih baru first time train ktm nih..so die cam sedikit 'darat'..haha sorry syira no offense..bising tul syira naik train..aku nak tido pon susah...ade je soalan2, gosip2 baru dengan die...tapi layan kan aje.. seronok jugak dengar si syira nih merepek2...hehe
ok2... ade certain things aku tak berape puas hati pasal perkhidmatan ktm (hurmm....inilah manusia, x pernah puas dengan ape yg ade...) huhu...

  1. perkhidmatan pelanggan die, aku boleh cakap excellent, pakcik2, abg2, dari jual tiket sampai lah yg kutip tiket dalam train, they all were very friendly, sentiasa senyum and senang cite first class la layanan dieorg...huhu..
  2. dari customer service, kite pegi pulak dengan condition keretapi ktm tuh... pada pendapat aku, seat die ok, quite comfortable...tak terlalu sempit dan bau gerabak tuh pon ok..tak cam sesetangah kalau kite naik bas kadang2 ade bau yg kurang menyenangkan...i can give 7 out of 10 utk condition keretapi tuh..hehe...
  3. and then, oh...ape yg aku x puas hati ialah org yg jual makanan pakai troli dalam keretapi tuh..at first, i did not expect the price of the food was so expensive...tapi bile beli...ya rabbi harga makanan sme double..tapi hari nih aku tak makan lunch lagi and perut aku lapar teramat..so i decided to buy 1 maggie in cup (curry flavour), 1 bottle of mineral water, several junk food...and it all costs around rm 10!!...mahallll!...mcm maggie in cup tuh, kat luar the price is around rm 1.50++ tapi dalam keretapi tuh die jual rm 3!!..haha... mcm mentos yg balut dalam kertas tuh rm 2...mineral water rm 2 jugak...mmg mahal a aku bole kate...

so pengajaran nye...after this, kalau nak naik train ktm lagi...kene beli siap2 makanan kat luar...cekedis2, junk food2 dengan ape2 la...sme beli kat luar ye jangan beli dalam keretapi tuh...hhehe....
ok...itu je nak merepek pasal kertapi... ade few shots taken dengan syira pakai camera phone semasa dalam keretapi....ok choww! :)






Tuesday, January 12, 2010

goin' back to KL yeay~

ok2..hari nih hari rabu..bersamaan dengan 13 january 2010 jam 11.59 a.m...menaip kejap before aku balek ke rumah kesayangan karang..hehe...actually, takde plan pon nak balek nih..tapi sebab kan dah jumpe sv, dan bincang2 ngan sv pasal fyp, nmpk gayenye keje fyp tuh bole je buat kat rumah...so aku pon decide la nak balek rumah and buat kerja fyp kat rumah..lagi pon kat utp nih takde ape sgt pon yg best..hehe...

seronok gile rase nak balek.aku balek naik train je, sebab mama kate tak yah drive kete cam bahaye.(lagipon aku malas nak drive, skrg nih cam cepat ngantuk tatahu kenape..so baik nek tren boleh bantai membute sepuas hati dlm train). ape aku plan nak buat bile sampai rumah nnti ye..:-

#1st g kutip ujai kat nursery nak main dengan ujai rindu...
#2nd debik yaya (adik) sebab tak tlg main game kat fb (memandangkan kat utp ade game tak leh main cam restaurant city)
#3rd bukak fb laju2 main game yg mane tertangguh tuh..hehe taksub2x :P
#4th bace buku cerite yaya baru beli
#5th melepak sepuas hatiiiiiiiiii yeahhh balek rumahhhh!

tapi ade satu bende yg aku cam berat sikit nak balek...u oll tahu la ape kan..hahah...takpelah..lagi pon die bz kerja,tak berape nak ade mase la dating2 nih...so better aku balek tak la cam mengharap sgt nak jumpe ngan dia ...ecewah...tapi kepada please take care of urself ye..jgn nakal2...ok...train kol 1.30 pm...12.45 p.m nak gerak dah..so i think thats all 4 today....
here i come KL!!!!~~hehehehe

lelaki oh lelaki

ok2..di sini ade sumthing yg menarik....aku terjumpe dalam note fb member aku...die tag aku..so aku nak share jugak kat sini... and nak bagi sikit opinion pasal this matter...oh biar aku paste dulu jap eh..

The problems with GUYS:

If u TREAT him nicely, he says u r in LOVE with him;

If u Don't, he says u r PROUD.

If u DRESS Nicely, he says u r trying to LURE him;

If u Don't, he says u r from KAMPUNG.

If u ARGUE with him, he says u r STUBBOrn;

If u keep QUIET, he says u have no BRAINS.

If u r SMARTER that him, he'll lose FACE;

If he's SMARTER than u, he is GREAT.

If u don't Love him, he tries to POSSESS u;

If u Love him, he will try to LEAVE u. (very true huh?)

If u don't make love with him, he says u don't Love him;

If u do!! he says u r CHEAP.

If u SCOLD him, u r like a NANNY to him;

If he SCOLDS u, b'cuz he CARES for u.

If u BREAK ur PROMISE, u cannot be TRUSTED;

If he BREAKS his, he is FORCED to do so.

If u SMOKE, u r BAD girl;

If he SMOKES, he's GENTLEMEN.

If u do WELL in ur exam, he says it's LUCK;

If he does WELL, it's BRAINS.

If u HURT him, u r CRUEL;

If he HURTS u, u r too SENSETIVE!!!!

SO HARD TO PLEASE!!!!!!!!!!!!

hahahaha...menarekkan post nih....i cudnt agree more with MOST of the points....hell yeah, points kat atas nih
byk nye aku rase betol..masakkan timbul ada org nak buat points nih kalau benda nih tak betul kan? am i correct?heheh...lelaki oh lelaki.... ;P

aku penat jugak....

ok selamat pagi semua..hari nih bersamaan dengan hari rabu bertarikh 13 january 2010...dan skrg menunjukkan pukol 2.35 pagi..aku tak berape nak bole tido sekarang....jadi aku pikir aku nak memblogging ah sikit (cewah pandai dah skrg blog2 nih)....cam menarek a plak kan bole mengarut2 tulis2 kat blog nih..tatahu nape skrg cam suke..tak kesah lah tapi maknenye...ok..

hari nih, bangun cam lewat gak dalam kol 10.45 lebih2....bgn lewat sebab malam before tuh tak bole tido...terjage kol 3 pagi...homesick yg horror...rindu kat rumah gile2....1st day sampai utp..rase cam bilik byk habuk susah nak tido gile2...nak katil kat rumah jugak the best..tido ngn adek hempet2 gedik...hehe...kat sini, bosan gile...

ok2...sambong balek....lepas bgn tuh..tibe2 ade minah name syira ajak pegik jumpe pn hanita...(ok utk pengetahuan smua, Pn hanita adalah SV utk final year project aku yea)....bile si syira sebut je name pn hanita..secara tibe2...GULP! tertelan air liuq jap aku...sebabnye...kl jumpe pn hanita mesti die nak tahu progress fyp aku..tapi masalahnye progress nye tadak...ape mau goreng?...tapi syira kate "takpe2...let me do the talking"...cewah..(ayat tuh aku olah kembali)...die kate tak yah cite sal progress sgt...janji kite tunjok muke and ada effort nak balek awal tuh...haihiaha...pandai2 si syira nih...kol 11.30 pagi pegi la tegedik2 ofis pn hanita...pastuh,discuss2...gedebuk amek kau die suruh siapkan coding utk fyp tuh dalam mase 2 minggu...menggelabah itik kejap aku ngan syira...tapi dpn pn hanita kene tjk konfiden yer..hehe..thanx pn hanita sebab jadi SV yg sgt concern pd kami.. :)

ok lepas jumpe pn hanita, aku beli lunch sorg2 dekat cafe v5 (pathetic kan...ye la nak ajak mamat tuh sorang sebok kerja..)..jumpe plak si bob bermulut laser...mcm2 laseran lah aku kene tadi...haha...pastuh balek buat fyp sikit....pastuh membuta sampai petang...
pastuh tibe2...dapat msg dari en.S ajak tgk die main volleyball dekat ipoh...aisehh..potong a...baru nak ajak dating..ade plak men bola tampar...50-50,nak ikot ke tanak ikot...tak ikot kang..sorang2 kat bilik...takottt~...tapi kalao ikot kang...nnti cam ape plak tersenggul sekor2 kat court tuh..pastuh...TINGG!~ terpikir plakkk kat fazira...bole bergosip sambil tgk dioerang main bole tampar...hehe thank you fazira...teman aku tadi..ure the best a..hehehe ok...
lepas tuh dioerang ajak makan sekali dekat mane ntah tatahu somewhere kat ipoh...dioerang makan tapi aku tak makan sebab dah melantak tadi dengan fazira..lepas tuh kami pon balek utp...

lepas balek utp tuh...adelah kejadian tak diingini berlaku..tak perlu discuss di sini..tapi nak jugak ckp sikit2.... -=otak gue penat juge...tapi i wont let it go until we finish what uve started..=-yeahhhh...cube korang teke ape masalah die?mcm mane ayat tuh bole ade?hahaha....
apa2 pon im sorry..u knw i love u , ..i wont let anybody get in our way...im sorry again and please forgive me ,luv ,;(

Accident Di Depan Rumah

Beberapa hari yg lepas, satu lg kemalangan jalan raye berlaku di dpn rumah aku...aku tak berape nak terkejut sgt dengan kejadian tuh sebab...dah biase ade kemalangan jadi depan rumah aku..ade yg teruk, separe teruk,parah dan mati pon ade dekat area jalan besar depan umah aku tuh...sounds scary but thats the reality..
ok2..balik pade cerite eksiden yg baru jadi hari tuh...tak silap aku kejadian berlaku around 6-7 ptg hari ape nth tak ingat...mase tuh, aku,adek, mak dengan ujai tgh lepak2 kat living hall dalam umah tgk tv cerite drama petang2 tuh...tgk syok2..kusyu' tgk cerite, suddenly"KETEBABOOOOO!!" bunyik dentuman yg sgt kuat dan terkejut beruk jugak a kami dalam rumah tuh... aku cam rilek lagi a takde maslah tapi mak aku cam panik yg horror...die teros tekup muke anak buah aku (huhu cam kelakar kelakuan tuh..tapi itu la sebenarnye perbuatan auto utk protect anak buah aku tu..)..huhu...aku ckp kat mak aku rileks...jgn panik...tapi mak aku tak menghiraukan ak langsong..and die bagi warning jgn bagi aku, ngan adik aku pegi tgk accident tuh..so aku pon stay je la kat tmpt aku tgk tv ngan yaya tadi...ayah aku je pegi tgk sorang2 (ayah aku cam org terawal a berada di tmpt kejadian)...
and then, di sambungkan lagi cerite....mak aku terus gi telepon ambulans...die tak tgk lagi pon keadaan accident tuh mcm mane tapi die cam telefon gak ambulans...pastuh ayah aku masok umah balek de kate takde pape..cume ada kancil terbalik, ada vios seketol ranap bahagian bumber dengan sebijik kembara yg parking kat depan umah aku...(at first cam ingat pemandu kancil tuh cedera parah ke mati ke...tapi tgk die bole kuar dari kereta tuh and kepala die sikit je injured..so secara am nye tak teruk sgt la accident tuh)....
pastuh mama pon ckp kat ambulans tuh accident tuh mcm tak teruk sgt...ok..itu part ambulan..
selang beberape minit kemudian, tepon umah aku berdering...and aku lah yg mengangkat nye...huhu rupe2nye polis ampang telefon..(terer betol cane die leh tepon umah aku....tp maknenye) berikut adalah dialog antara aku dan encik polis terbabit (aku cube recall a eh) :-

Ili : Ye hello..
En. Polis: Ya hello...saya dari pejabat polis ampang..sy dengar betol ke ada kemalangan dekat kawasan rumah cik?
Ili: iye betol..ade eksiden depan rumah saye..
En. Polis: ok Cik bole brief sikit kemalangan tuh mcm mana? dan kenderaan ape yg terlibat?
Ili: oh, kemalangan tuh nampak nye mcm teruk....ada sebijik kancil terbalik, dan due lagi kenderaan..tak silap saya vios dan kembara
En. Polis: ok2...bole Cik bagitahu alamat rumah cik?
Ili: bole2 takde masalah...no . bla bla bla......
En Polis: Taman cempaka? kat area mane tuh?
Ili: taman cempaka area depan stesyen minyak esso dengan petronas...
En Polis: depan stesyen minyak?...ummm kat mn ye?kg pandan dalam ke kg panda luar?
Ili: (dalam hati aku berkate...biar benar brader polis nih ...kate polis ampang beb..takkan taman cempaka tatahu...ade nak kene siku lutut nih...) ummm....taman cempaka mn de kat kampg pandan luar ke dalam pak cik....umm...tapi die sebelah kampung pandan dalam a kot...
En. Polis: Ok2...saye cube cari...

tut......talian pon putus....ok part tuh dah settle...lepas tuh aku pon menyibukkan diri balik kluar pegi tgk kemalangan tuh...snap2 gambar sikit..cam wartawan pon ade...
org yg bawak kete kancil tuh amoi..mase aku tgk tuh mak ayah amoi tuh baru sampai...ayah die cam gelabah2..tapi aku tgk mak die cam rileks je...huhu..and mak cik jiran seblah rumah aku nih memainkan peranan mcm bagi air...lap2 darah luke si amoi tuh.. (katenye mak cik jiran sebelah nih nurse...sebab tuh die bz2 body kot)...huhu....
tunggu punye tunggu...ade la dalam 15 minit encik2 polis tuh baru sampai...huhu dengan machine gun nye...uniform nye mmg macho...tapi pikir2 balek...mak aih,takkan 15 minit kot dari balai polis ampang ke taman cempaka...dekat gile kot....patotnye 5 minit dah bole sampei....sesat agaknye abg2 polis tuh...so tak macho dah ah jadi encik2 polis tuh...huhuhu....

lepas tuh aku tgk depan rumah aku mmg sesak...jamm terok..org nak tgk ape jadi..aku pon jadi cam malas...pastuh maghrib byk gile nyamok..aku pon masok rumah meniggalkan tempat kejadian...

ok2 nih ade beberapa gmbr aku snap...tgk la teruk ke x kete tak ye....


Kereta kancil yg terbalik


Mangsa Kejadian, amoi yg drive kete kancil


Lagi gambar kereta kancil terbalik