Saturday, August 28, 2010

weekend di Psr Gdg :)


in front of the restaurant


the food :)


rumah papa n mama


look at the twin towers behind there..i told u ada twin tower dekat johor :P

last Saturday, my sisters and i went to masai or to be exact to my parents house at johor just to spent some quality time with them. the journey took approximately 4 hours from ampang to masai. ive been there before so i was like the co-pilot for the day. just simple direction lah, the easiest landmark there was TESCO and 2 tall buildings look like twin towers. yeah, johor pon ada twin towers okey. we arrived there at about 2 in the morning. papa didn't sleep yet so he was the one who greeted us that night. since this month is a fasting month, so we all stay up until sahur. we had long chit chat, gossips with papa and after that we had our sahur...

the next day, pagi2 buta dah bangun and woke up ujai, main depan rumah papa. papa rent a corner house so there was like a huge field next to the house. ujai, obviously will be the happiest person, lari sana sini tak ingat dunia, main kejar rabbit and all that. it was fun by the way. that night, we had our buka puasa at pasir gudang some sort of restaurant terapung, with great seafood and drinks. the food was wonderful. rate 7/10.. we took several pictures :)

the next morning, bangun quite lewat...and prepared to go back home...sedih...we had to leave papa and mama..but this was one of the best weekend ever~ nak pegi johor lagiiiiiiiiii :)

i don't understand.

people.when they feel mad at someone, they talk bad things behind them. they curse. they cry. they feel uneasy. some people can easily show their hatred to others directly. some people just plain hypocrite. this kind of people involves the deception of others and to be easily defined as a kind of lie. This kind of people live around me. to be exact, very close and near to me. their behavior keeps me thinking and wondering, how could they live in such kind of life? what were they thinking when they act differently the way they are supposed to act? were they pleased to do that or they really did not mean to be hypocrite? or were they don't even realize why did they act in such way? i would really love someone to give me answers for all the doubtful that keeps bugging me all day (especially when im around person who professes opinions that they don't hold in order to conceal their real feelings).

what will you feel when someone share their sad feelings, cry at you, telling you everything she dislikes about someone, but when she was with 'that' someone she told you all the bad things, she was like forgot everything she has just share with u...how will you act? this is like so funny actually. how perfect she can changed for just a while. there's not much to say...these kind of people deserves to be hate. and i hate them. i hate her. really hope someday, someone will serve her right. stick to this...what you give, you'll get back...........

Wednesday, July 7, 2010

♥ melody from deep inside my heart


Monday. Tuesday. Wednesday. Thursday. Friday. Saturday. Sunday.
7 days in a week. 24 hours in a day. 3600 seconds in a minute. counting down the days. time passes by leave me alone behind. These past 1 week have not been the best, my hero, my only one to complain to, my basically everything, has gone away to 'somewhere' to work for a few days. this time it's different because i cudn't contact him at all. no phone calls, no messages, no emails, nothing at all...it's quite pathetic (since the longest time i've been away from him was 2 days) and this is the record i've made for myself for being away without contacted him for a week. I really do miss him, too much. He won’t be home for another 2 or 3 days and I don’t think I can wait, but I will. For him, lately I have no one to complain to or share my feelings to because he is away, and I don’t want to call him and make him upset, and him wanting to come home, I can’t do that to him, he should be happy everyday he is up somewhere where he works, he IS the one who keeps me strong and tough. And I love him for that. I just find it really hard to be without him. I can`t wait for that day that he comes home, I really truly believe that, that will be the most happiest day of my life. (ignore if im over exaggerate :P)....Love, please2x do remember i always love you no matter what. please don't let me down. ;)

"The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected."
~Nicholas Sparks, The Notebook

Tuesday, July 6, 2010

some pics


last Saturday, i went out with several of my friends. saje nak hang out..lame tak lepak.. actually, dah lama tak jumpe dioernag nih, kinda miss them all...below are several pics taken... huhu oya n yan maintain comel je...org mude org mude :P



Sunday, June 27, 2010

interesting topic :)

kawan2, terjumpa satu forum nih tentang ada satu kes di mana married couple di tahan berkhalwat...there are several arguments in the forum...it was interesting to read...huhu...sebagai pembuka minda sahaje...please have a look at this forum by clicking this link -----> http://www.thenutgraph.com/married-but-busted-for-khalwat/

Saturday, June 26, 2010

Menahan Kemarahan



Semalam, sedang sibuk browsing through FB, terjumpe satu kata2 yg menarik tentang cara2 menahan kemarahan..saje nak berkongsi kat sini, harap dapat memberi faedah terutama pada diri sendiri dan juga rakan2 yang membace...insyAllah :)

Menahan marah ada 4 cara..berstighfar, mendiamkan diri, baring dan akhir skali mengambil wuduk..sesungguhnya kemarahan itu datangnya dari api, maka padamlah ia dgn air..renung2kan dan slamat beramal..


Friday, June 25, 2010

Welcome dear Adrinna!!

alhamdulillah, hari nih bersamaan dengan 25 June 2010, adrinna alyani(cam nih kot eja name die) selamat di lahirkan di prince court medical centre PCMC...yuuuhuuuu~happy nye...welcome adrinna to this family, can't wait to hold you, to hug you and to kiss you...ujai , you're going to have new cousin, please behave ye en.uzair...huhu...skrg bilangan keluarga nasir telah pon menjadi 11 org, yeay...makin lama makin membesar (poor atuk cannot see his new grandchild..it's ok atuk, i've already emailed you with dozens of adrinna's photos..)...ok2...the question is, who is going to get married next?wahahahahahahaha! several pics taken at PCMC...please haf a look ;)


adorable baby adrinna alyani binti amirul zaimi

"hye baby, nih abg ujai nih :)"

adrinna with wah :)

adrinna is looking at his father....

adrinna's mama hihi

adrinna with mak long :P


Kak hanim with baby adrinna

sweet baby nina~

me with k.hanim, abg, mama and ujai :)

Thursday, June 24, 2010

kekecohan.hihi

Hari nih aku puasa ganti dengan mak ngan kakak aku...bgn sahur makan kenyang2, solat pastu sambung tido...petang jam 5 pegi amek uzair dekat umah pengasuh...mase nak lalu tuh tetibe ade pondok org nak buat majlis kawen...tapi takde plak die tulis lorong tuh tak bole nak lalu..aku pon gasak la jugak lalu bawah canopy tuh...
tibe2, end of that canopy ade due kete myvi yg sengal mangkuk ubi block jalan...haih, darah mude aku dah menggelegak sikit...ape yg aku panas hati brader kete myvi tuh bukan tak nampak kete aku dah lalu kat situ, dengan selamber die buat bodo kat aku dan masok umah die, lepas tuh second time die datang balek kete die, aku ingat die nak aleh kan kite die tapi rupenye2 dengan muke selambe katak ubi kepala batas die je g amek barang dalam kete die lepas tuh blah bodo je...huih...mase tuh mmg aku mendidih menggelegak2...
Lepas tuh mama pon kluar dari umah pengasuh dengan ujai masok kete, aku tunggu dalam 2 minit, cam takde harapan je dioerang nak aleh kete, aku pon buat kecoh reverse bawah canopy tuh, aku mmg cekal a, langgar canopy tuh sampai runtuh pon g lantak...hahahaha....pastuh bawah kete aku tersagat batu bunyik kuat gak, baru la brader kete myvi tuh menggelabah itik aleh kete de....aku pon lalu depan kete die ade la dlm 2 inci sikit lagi aku nak langgar kete die dengan membuat jelingan maut...hahahahahah.....
Lepas tuh baru aku teringat aku puase....haih...sesia puase aku hari nih tak penyabar....padan muke...mak aku pon geleng kepala tgk aku nih...adoi...manusia2....penuh dengan sifat kemarahan....ya Allah, maaf kan lah hamba Mu ini yg tak penyabar.....hu.......(kalau ade kelas anger management aku nak masok ah ahahahaha)

Tuesday, June 22, 2010

Hari yg malang...

pada 22 june 2010, aku di pertanggungjawabkan oleh mak dan bapak aku utk hanta adek aku pegi MSU utk registration di sane... ok aku tak kisah nak tlg lagi pon aku takde buat keje ape2 pon...pegi la aku, adik aku dan mak aku ke MSU yg terletak di Shah alam bersebelahan dengan tesco Extra.

Bangun awal lepas subuh tak tido2 dah..mandi2....dan bermulalah perjalanan kami tige beranak jam 8 suku pagi gerak dari rumah..aku decide nak lalu federal sebab aku mcm yakin jalan tak berape nak jamm...tapi hampa, jamm agak teruk jugak...masa perjalanan sepatutnye 30-40 minit jadi 1jam suku...tibelah kami di MSU pada jam 9 setengah pagi...sampai2..pusing2 carik parking...ade la dalam 10 minit (kete mmg banyak dalam campus tu dengan cara parking yg tak berape nak efficient, parking suke2 hati main blok2 kete lain..tak paham jugak sistem parking diaerng)..alhamulillah, kami dapat parking yg proper iaitu di dlm kotak parking yg disediakan)...kami pon berjalan la ke bangunan pengurusan MSU...tibe2 sahaje di pintu bangunan pengurusan, ade la satu notis bercetak di atas ketas A4 yg amatlah kecil nye...bertulis "Pendaftaran tajaan mara die new campus".......watehek.....mak aku cam tak puas hati dengan notis tuh die pon pegi carik jugak kot2 ade meja registration..kehulu kehilir la kami....tibe2...aku ade idea pegi bertanye org berdekatan...ade la sorang brader bedri tegak depan pintu, berpakaian kemas, dengan kad matrik MSU nye...aku pon bertanye, "kat mane nak register budak mara nih?"..brader td dengan selamber nye "oh...pendaftaran budak2 mara seme kat new campus, nih petanye..."...adoi hai...brader nih...aku rase ade gak 4-5 kali kiteorg ulang alik depan mate die, aphal tak tanye kireaong awal2 ape masalah...fuhhhh...menguji kesabaran, kami pon ckp time kasih then patah la balik pegi kete yg jauh berbatu2 tu dan menuju pule ke new campus (alhamdulillah, aku penah intern dekat shah alam, so aku tahu la serba sedikit jalan2 kat shah alam tuh)...ade la kol 10 suku baru sampai kat MSU new campus tuh...MSU new campus tuh mmg tak siap lagi...byk dengan construction lagi, lori gabak2...pekerja2 construction sme...fuhh...tapi terus terang aku kate kan...part MSU yg dah siap mmg cantek...rase mcm dekat shopping complex pon ade....kami pon menuju la berasak2 dengan student2 MSU dekat situ ke meja pendaftaran...mule2, ade la 2-3 org komitee MSU welcome kiteorang, mcm teratur la sikit mase tuh....lepas tuh adik aku pon pegi la register ade la dalam 10 minit...dalam hati aku cam puji jugak..wahhh terernye..kejap betul registration, boleh dah la aku ngan mak aku balek lepas hanta baru kat hostel baru adik aku..mase pendaftaran adik aku dapat satu file orientasi la kononnye..bukak2 dalam tuh baru ade jadual orientasi...berdasarkan jadual tuh..waktu pendaftaran dari jam 9 hingga 1, program seterusnye jam 2.30 petang iaitu briefing dari MARA.........aduiyaiii....kalau le kami tahu pendaftaran sampai kol 1 ptg, kol 12 kami baru gerak dari rumah....argh...kenape tak kasik jadual tuh mase kasik surat tawaran kat student2 tajaan mara....jadi kami ade 4 jam lebih utk ke program seterusnye....plan mama nak balek ampang balek, tapi aku larat lah nak drive balek shah alam ke kl..kl ke shah alam balek dengan keadaan jam confirm sebab lunch hour...kami pon decide nak habes kan masa lepak kat giant, aku sampai tertido dekat coffee bean giant tuh tunggu sampai kol 2....mmg bertande berbekas2 la muke aku takup muke tido kat meja coffee bean, mengantuk kot....lepas tuh kol 2 gerak balek pegi MSU...tunggu lagi half and hour kami pon pegi ke tingkat 5 bangunan MSU (kami tak tahu di mane Lecture hall tingkat 5, lokasi briefing tuh hanya tertulis di atas jadual orientasi, yg peliknya, takde sorg komitee MSU pon tlg guide kan jalan ataupon announce kat mane lokasi tersebut, ibu bapa pelajar2 smua tercari2 sendiri..haih....patut ke?)...kami pon menapak la naik tangga, aku nih alhamdulillah mude lagi, takpe le menapak, tapi mak bapak yg dah uzur umur 50 lebih mahu sesak nafas jugak naik menapak naik tangga...(kami baru figure out ade lif lepas kami accidentally terlalu depan lif yg agak jauh..kenape la komitee tak kasik tahu ade lif......?) sampai je tingkat 5..ade la 2 3 ketul komitee mara dengan MSU depan pintu lecture hall panggil pelajar2 masok lecture hall utk briefing, aku , mak aku dengan adik aku pon nak masok la nih dalam hall tuh tapi komitee ckp utk pelajar je...WTF????mak bapak tak bole masok...astaghfirullahalazim..kenape la naye kat mak bapak mcm tuh wehhh....kitoerang pon mcm cube berpikiran positif, may be lepas nih ade session sekali ngan ibu bapak kot...tibe2 ade la sorang kakak agak gempal kluar dari lecture hall tuh ckp "kepada ibu bapa, sila tunggu di tempat lain ye, kat bawah ke mana2 la yg anda suka sebab briefing nih amek mase dalam 2 jam..."aduh...gugur jantung lagi dapat tahu kene tunggu lagu....mase tuh aku rase nak mengamuk yg horror...tapi aku sabar je....aku ckp ngan mak aku takpe lah kite tunggu kt bawah la...plan ingat nak singgah rumah pak cik dekat bukit jelutong tapi terlupa plak rumah nye kat mane plus pak cik n mak cik aku tgh kerja, da maid die aje kat rumah...tapi segan la nak tumpang rumah org tapi tuan rumahnye tadi...aku ngan mak aku pon pegi la carik surau kat MSU tu...kenape la komitee MSU tak letak sign board besar2 cakap surau kat mane...naye kat mak ayah terbiar bersepah berkeliaran mcm tuh....haihh....lepas solat, kami tunggu lagi kat bawah ada la dalam sejam lebih...lepas tuh baru pelajar2 yg di briefing tadi selesai....aku tanye la adik aku, aphal mak bapak tak bole masok dengar sekalik briefing..adik aku kate, speaker tuh ckp nnti mak ayah tanye banyak bukan pelajar....haiiii , salah ke mak bapak nak tanye banyak...soalan2 tuh nnti akan terjawab dan student2 pon bole tahu jugak jawapannye...adekah org2 Mara takot ade soalan dari ibu bapa tak terjawab ke? ataupon risau ibu bapa tanya soalan2 yg pedas2 dan pedih2 yg boleh memalukan mereka? haa....itu hanya persoalan bukan tuduhan....sile lah jawap sapa2 wakil mara...ok selesai la part tuh...stage terakhir ade lah accommodation budak2 tajaan mara nih...kami ingat kan dekat la campus rupe2 nye kat seksyen 3 yg aku tatahu kat mane...aku ckp la macam mane nak pegi nih tatahu tempat...solution nye, mereka2 org2 bijak pengurusan MSU nih suro ikot dari blkg bas MSu menuju ke tmpt tinggal meraka....ya rabbi...kete parents ade la dalam 50 bijik kereta kene ikot bas MSU?cube anda bayang kannnn...bertape mecabarnye...mahu jugak eksiden2 sebab parents2 nih dari jauh, mmg tak familiar langsung dengan shah alam tpi kene follow bas..mcm konvoi beramai2...gilo ke ape....aku pon hampir sesat tadi sebab tak terikut bas MSU dengan trafik yg bykknye....haih....pandai betol management MSU nih..oh lupe plak..mereka kan management and science university...sesampai2 sahaje di tempat penginapan, masalsah seterusnye ade lah mencari parking dan berebut2 bersama parents2 lain...parking mmg full, terpakse la kami parking illegal nak angkat barang (tuh aku tak cite lagi aku rebut dengan sorg pakcik yg sewenang2 nye potong line aku amek parking sedangkan aku dah kasik signal and tunggu almost 5 minits utk parking tuh)...tapi aku kasik je pikirkan aku nih org muda, tak elok gaduh2 nih....tapi Allah tuh maha adil, aku pusing sekalik lagi bangunan tuh ade jumpe satu parking kosong and parking yg legal...aku pon pegi angkut barang adik aku yg tertinggal sikit lagi dalam kete naik ke tingkat 9...kesian aku tgk mak dan adik aku letih, penat muke mmg kusam...aku ckp cepat la mak, jom balek lah..kasik yaya rehat aku pon penat nih...before balek singgah kedai sup kejap beli utk yaya makan malam dengan utk berbuka puase aina....selesai tuh, aku mintak maaf dengan adik aku sebab termarah die tadi (emo kot...) and kasik kate2 semangat jgn down bljr kat MSU tuh....aku ngan ibu aku pon pulang...satu lagi ujian dari Allah, jamm teruk odw balek tuh...almost 2 hours pejalanan dari shah alam ke ampang...tapi yg penting alhamdulllah aku ngan mak selamat sampai....

begitu lah hari malang yg aku alami besama ibu dan adik aku....kepada pengurusan MSU...come on...u guys can do better..eventhough mara kasik tajaan kepada2 pelajar2 nye belajar di MSU, sepatut nye MSU seharus nye bagi good impression kepada parents ttg univerisit yg katanye sedang pesat membangun...jagalah kebajikan ibu bapa yg datang dari pelbagai negeri (ada dari perak, terengganu, kedah..yg jauh2)...berikan mereka keselesaan utk mendaftarkan anak2 mereka belajar di tmpt yg di tetapkan..jgn aniaya ibu bapa yg sudah uzur, berumur dengan tak menjaga kebajikan dan keselesaan setelah penat driving dari jauh utk registration anak2....haih...aku tak mampu nak kate2 ape...mungkin aku akan follow up dengan aduan tulis kat paper ke, magazine ke...ini smua dengan harapan institusi2 lain dekat malaysia supaya handle sesuatu event dengan mementing kan kebajikan mereka yg bergelar warga emas....sekian...terime kasih...

rindu

i miss u.
2 weeks without u. susah jugak tapi kene biase kan jugak. tak ape lah.
hope u are fine there. yg penting please please please be safe. selalu kalau ada masalah, ure the first person i'll find. tapi since u are far away from me, i need to solve all my problems by myself. its ok. this is the way i learn to be tough and strong. i love u. please take care and please be home safely.
xoxo

Sunday, May 30, 2010

im FrEeEEeeEEeE!!


alhamdulillah....final exam utk final semester berjaye habesss!unbelievable but tht's the truth...huhu...fikir2 balik, no more tests after this, no more assignments,no more quizzes, no more class to attend, and most important is no more final exams after this...!yeayyyy gembirenye hati nih Tuhan aje yg tahu...after 5 years di utp, akhirnye bebas juge,,im free...hehe...tapi sebenarnye tak betul2 habes lg pon, ade final presentation utk fyp plak 7th june nih, haih slack betol...huhu..harap2 la everything will be fine...ok nak pegi sambong berpoye3....yeebaaaa!!!!
adios! oh, here's a pic taken from mar'sFB...cilok satu gambar na, nk letak gmbr last final exam paper spjg 5tahon bljr kat utp..ehehehehe :)





Thursday, May 27, 2010

confused.

kenapa la ko nih susah sgt nak paham a..?kenape payah sgt nak paham hati perasaan jiwa otak aku nih ha?tak reti ke ko tuh lembut kan sikit hati tuh..?jgn nak kasar sangat dengan aku..?aku nih perempuan..hadoih, aku tego ko marah, ko tego aku takpe lak....pastuh ckp aku plak selalu tak dengar teguran ko tuh...ko je la bole tego..mane la nak fair mcm tuh...susah betol la ko nih...sayang mmg a sayang..tapi dah kalau keje ko tuh asyik sakitkan hati aku je..mcm mane nih beb?mcm mane nak idop bahagia cantuh...everytime ade isu je, asyek muke aku je kene beralah...asyek aku je kene mintak maap, asyek aku je kene tahan sedih tuh, berderai la air mate byk mane pon, kalau ko dah kate ko tak pedulik tuh, mmg namenye tak pedulik la tuh...adoi...amende la bende yg bole sedarkan ko...tlg la...berubah la..ubah sikit perangai tuh...pikir la sikit aku nih ade hati perasaan jugak,len la ko...ko kalau dah perlukan aku lagi, ko ckp je a...tak payah ah nak tahan2 lagi aku dalam hidop ko ok?kalau aku sedih pon ko pedulik ape?ok?paham?

(FUHHH lega hati rase dapat luahkan kat natang blog nih...)

Friday, January 15, 2010

Eclipse...hope to see u again :)


hari ni, hari jumaat...hari mulia...ramai yg tak tahu hari ni satu kejadian alam berlaku..iaitu gerhana matahari...huhu..nih second time aku tgk gerhana matahari...first time dulu x ingat bile...tapi yg this time aku tgk lame lagi dari yg dulu...and all i can say is, the sun eclipse was wonderful.... tenang sekejap tgk gerhana matahari tuh...tak tahu lah knp...tapi aku dpt rase la ketenangan tu... maybe hati aku tgh dilanda kegusaran & kesedihan...hurm...cam hati aku nih tgh bergerhana jugak la sikit2...(huhu bahasa puitis sikit2)....ok2...tapi all i was sayin' here ada cerite di sebalik gerhana matahari tuh yg mcm sedikit reflects ttg aku...sinaran cahaya matahari suddenly, gelap seketika kerana di halang oleh bulan...ha...begitu jg dgn hati aku yg gembira bersinar2 tetapi gelap seketika krn sedih dgn masalah yg melanda diri aku nih...huhu....entah la...hati tak senang je rase..tapi takpelah...kene jd kuat...gerhana matahari tuh jadi dalam 3-5 jam..lepas tuh chy matahari terang kembali....maybe hati aku akan gembira tak berape lame...semuanye matter of time....tak de siapa tahu bile....but i hope it can be as soon as possible..insyAllah....

Wednesday, January 13, 2010

mcm mane nak jadi cani...


i want to have this kind of body...
solid and very nice muscle tone...
i really wish to have this attractive muscular body...
oh maria sharapova..how can i transform my body just like urs....
(luahan hati yg sedih...)


my beloved rumah.i heart u.

yeayyy...oh rumah ku di taman cempaka..i lap u so much...hehe..
seronok betol naik ketapi dari bt. gjh sampai KL..actually, that was my 2nd time goin back to KL by train. mase 1st time naik dulu tak ingat bile..tapi dah lame aa...and mase tuh balek sorang2...so tak berape enjoy..kali nih balek dengan member iaitu cik syira nadia..hehe.. si syira nih baru first time train ktm nih..so die cam sedikit 'darat'..haha sorry syira no offense..bising tul syira naik train..aku nak tido pon susah...ade je soalan2, gosip2 baru dengan die...tapi layan kan aje.. seronok jugak dengar si syira nih merepek2...hehe
ok2... ade certain things aku tak berape puas hati pasal perkhidmatan ktm (hurmm....inilah manusia, x pernah puas dengan ape yg ade...) huhu...

  1. perkhidmatan pelanggan die, aku boleh cakap excellent, pakcik2, abg2, dari jual tiket sampai lah yg kutip tiket dalam train, they all were very friendly, sentiasa senyum and senang cite first class la layanan dieorg...huhu..
  2. dari customer service, kite pegi pulak dengan condition keretapi ktm tuh... pada pendapat aku, seat die ok, quite comfortable...tak terlalu sempit dan bau gerabak tuh pon ok..tak cam sesetangah kalau kite naik bas kadang2 ade bau yg kurang menyenangkan...i can give 7 out of 10 utk condition keretapi tuh..hehe...
  3. and then, oh...ape yg aku x puas hati ialah org yg jual makanan pakai troli dalam keretapi tuh..at first, i did not expect the price of the food was so expensive...tapi bile beli...ya rabbi harga makanan sme double..tapi hari nih aku tak makan lunch lagi and perut aku lapar teramat..so i decided to buy 1 maggie in cup (curry flavour), 1 bottle of mineral water, several junk food...and it all costs around rm 10!!...mahallll!...mcm maggie in cup tuh, kat luar the price is around rm 1.50++ tapi dalam keretapi tuh die jual rm 3!!..haha... mcm mentos yg balut dalam kertas tuh rm 2...mineral water rm 2 jugak...mmg mahal a aku bole kate...

so pengajaran nye...after this, kalau nak naik train ktm lagi...kene beli siap2 makanan kat luar...cekedis2, junk food2 dengan ape2 la...sme beli kat luar ye jangan beli dalam keretapi tuh...hhehe....
ok...itu je nak merepek pasal kertapi... ade few shots taken dengan syira pakai camera phone semasa dalam keretapi....ok choww! :)






Tuesday, January 12, 2010

goin' back to KL yeay~

ok2..hari nih hari rabu..bersamaan dengan 13 january 2010 jam 11.59 a.m...menaip kejap before aku balek ke rumah kesayangan karang..hehe...actually, takde plan pon nak balek nih..tapi sebab kan dah jumpe sv, dan bincang2 ngan sv pasal fyp, nmpk gayenye keje fyp tuh bole je buat kat rumah...so aku pon decide la nak balek rumah and buat kerja fyp kat rumah..lagi pon kat utp nih takde ape sgt pon yg best..hehe...

seronok gile rase nak balek.aku balek naik train je, sebab mama kate tak yah drive kete cam bahaye.(lagipon aku malas nak drive, skrg nih cam cepat ngantuk tatahu kenape..so baik nek tren boleh bantai membute sepuas hati dlm train). ape aku plan nak buat bile sampai rumah nnti ye..:-

#1st g kutip ujai kat nursery nak main dengan ujai rindu...
#2nd debik yaya (adik) sebab tak tlg main game kat fb (memandangkan kat utp ade game tak leh main cam restaurant city)
#3rd bukak fb laju2 main game yg mane tertangguh tuh..hehe taksub2x :P
#4th bace buku cerite yaya baru beli
#5th melepak sepuas hatiiiiiiiiii yeahhh balek rumahhhh!

tapi ade satu bende yg aku cam berat sikit nak balek...u oll tahu la ape kan..hahah...takpelah..lagi pon die bz kerja,tak berape nak ade mase la dating2 nih...so better aku balek tak la cam mengharap sgt nak jumpe ngan dia ...ecewah...tapi kepada please take care of urself ye..jgn nakal2...ok...train kol 1.30 pm...12.45 p.m nak gerak dah..so i think thats all 4 today....
here i come KL!!!!~~hehehehe

lelaki oh lelaki

ok2..di sini ade sumthing yg menarik....aku terjumpe dalam note fb member aku...die tag aku..so aku nak share jugak kat sini... and nak bagi sikit opinion pasal this matter...oh biar aku paste dulu jap eh..

The problems with GUYS:

If u TREAT him nicely, he says u r in LOVE with him;

If u Don't, he says u r PROUD.

If u DRESS Nicely, he says u r trying to LURE him;

If u Don't, he says u r from KAMPUNG.

If u ARGUE with him, he says u r STUBBOrn;

If u keep QUIET, he says u have no BRAINS.

If u r SMARTER that him, he'll lose FACE;

If he's SMARTER than u, he is GREAT.

If u don't Love him, he tries to POSSESS u;

If u Love him, he will try to LEAVE u. (very true huh?)

If u don't make love with him, he says u don't Love him;

If u do!! he says u r CHEAP.

If u SCOLD him, u r like a NANNY to him;

If he SCOLDS u, b'cuz he CARES for u.

If u BREAK ur PROMISE, u cannot be TRUSTED;

If he BREAKS his, he is FORCED to do so.

If u SMOKE, u r BAD girl;

If he SMOKES, he's GENTLEMEN.

If u do WELL in ur exam, he says it's LUCK;

If he does WELL, it's BRAINS.

If u HURT him, u r CRUEL;

If he HURTS u, u r too SENSETIVE!!!!

SO HARD TO PLEASE!!!!!!!!!!!!

hahahaha...menarekkan post nih....i cudnt agree more with MOST of the points....hell yeah, points kat atas nih
byk nye aku rase betol..masakkan timbul ada org nak buat points nih kalau benda nih tak betul kan? am i correct?heheh...lelaki oh lelaki.... ;P

aku penat jugak....

ok selamat pagi semua..hari nih bersamaan dengan hari rabu bertarikh 13 january 2010...dan skrg menunjukkan pukol 2.35 pagi..aku tak berape nak bole tido sekarang....jadi aku pikir aku nak memblogging ah sikit (cewah pandai dah skrg blog2 nih)....cam menarek a plak kan bole mengarut2 tulis2 kat blog nih..tatahu nape skrg cam suke..tak kesah lah tapi maknenye...ok..

hari nih, bangun cam lewat gak dalam kol 10.45 lebih2....bgn lewat sebab malam before tuh tak bole tido...terjage kol 3 pagi...homesick yg horror...rindu kat rumah gile2....1st day sampai utp..rase cam bilik byk habuk susah nak tido gile2...nak katil kat rumah jugak the best..tido ngn adek hempet2 gedik...hehe...kat sini, bosan gile...

ok2...sambong balek....lepas bgn tuh..tibe2 ade minah name syira ajak pegik jumpe pn hanita...(ok utk pengetahuan smua, Pn hanita adalah SV utk final year project aku yea)....bile si syira sebut je name pn hanita..secara tibe2...GULP! tertelan air liuq jap aku...sebabnye...kl jumpe pn hanita mesti die nak tahu progress fyp aku..tapi masalahnye progress nye tadak...ape mau goreng?...tapi syira kate "takpe2...let me do the talking"...cewah..(ayat tuh aku olah kembali)...die kate tak yah cite sal progress sgt...janji kite tunjok muke and ada effort nak balek awal tuh...haihiaha...pandai2 si syira nih...kol 11.30 pagi pegi la tegedik2 ofis pn hanita...pastuh,discuss2...gedebuk amek kau die suruh siapkan coding utk fyp tuh dalam mase 2 minggu...menggelabah itik kejap aku ngan syira...tapi dpn pn hanita kene tjk konfiden yer..hehe..thanx pn hanita sebab jadi SV yg sgt concern pd kami.. :)

ok lepas jumpe pn hanita, aku beli lunch sorg2 dekat cafe v5 (pathetic kan...ye la nak ajak mamat tuh sorang sebok kerja..)..jumpe plak si bob bermulut laser...mcm2 laseran lah aku kene tadi...haha...pastuh balek buat fyp sikit....pastuh membuta sampai petang...
pastuh tibe2...dapat msg dari en.S ajak tgk die main volleyball dekat ipoh...aisehh..potong a...baru nak ajak dating..ade plak men bola tampar...50-50,nak ikot ke tanak ikot...tak ikot kang..sorang2 kat bilik...takottt~...tapi kalao ikot kang...nnti cam ape plak tersenggul sekor2 kat court tuh..pastuh...TINGG!~ terpikir plakkk kat fazira...bole bergosip sambil tgk dioerang main bole tampar...hehe thank you fazira...teman aku tadi..ure the best a..hehehe ok...
lepas tuh dioerang ajak makan sekali dekat mane ntah tatahu somewhere kat ipoh...dioerang makan tapi aku tak makan sebab dah melantak tadi dengan fazira..lepas tuh kami pon balek utp...

lepas balek utp tuh...adelah kejadian tak diingini berlaku..tak perlu discuss di sini..tapi nak jugak ckp sikit2.... -=otak gue penat juge...tapi i wont let it go until we finish what uve started..=-yeahhhh...cube korang teke ape masalah die?mcm mane ayat tuh bole ade?hahaha....
apa2 pon im sorry..u knw i love u , ..i wont let anybody get in our way...im sorry again and please forgive me ,luv ,;(

Accident Di Depan Rumah

Beberapa hari yg lepas, satu lg kemalangan jalan raye berlaku di dpn rumah aku...aku tak berape nak terkejut sgt dengan kejadian tuh sebab...dah biase ade kemalangan jadi depan rumah aku..ade yg teruk, separe teruk,parah dan mati pon ade dekat area jalan besar depan umah aku tuh...sounds scary but thats the reality..
ok2..balik pade cerite eksiden yg baru jadi hari tuh...tak silap aku kejadian berlaku around 6-7 ptg hari ape nth tak ingat...mase tuh, aku,adek, mak dengan ujai tgh lepak2 kat living hall dalam umah tgk tv cerite drama petang2 tuh...tgk syok2..kusyu' tgk cerite, suddenly"KETEBABOOOOO!!" bunyik dentuman yg sgt kuat dan terkejut beruk jugak a kami dalam rumah tuh... aku cam rilek lagi a takde maslah tapi mak aku cam panik yg horror...die teros tekup muke anak buah aku (huhu cam kelakar kelakuan tuh..tapi itu la sebenarnye perbuatan auto utk protect anak buah aku tu..)..huhu...aku ckp kat mak aku rileks...jgn panik...tapi mak aku tak menghiraukan ak langsong..and die bagi warning jgn bagi aku, ngan adik aku pegi tgk accident tuh..so aku pon stay je la kat tmpt aku tgk tv ngan yaya tadi...ayah aku je pegi tgk sorang2 (ayah aku cam org terawal a berada di tmpt kejadian)...
and then, di sambungkan lagi cerite....mak aku terus gi telepon ambulans...die tak tgk lagi pon keadaan accident tuh mcm mane tapi die cam telefon gak ambulans...pastuh ayah aku masok umah balek de kate takde pape..cume ada kancil terbalik, ada vios seketol ranap bahagian bumber dengan sebijik kembara yg parking kat depan umah aku...(at first cam ingat pemandu kancil tuh cedera parah ke mati ke...tapi tgk die bole kuar dari kereta tuh and kepala die sikit je injured..so secara am nye tak teruk sgt la accident tuh)....
pastuh mama pon ckp kat ambulans tuh accident tuh mcm tak teruk sgt...ok..itu part ambulan..
selang beberape minit kemudian, tepon umah aku berdering...and aku lah yg mengangkat nye...huhu rupe2nye polis ampang telefon..(terer betol cane die leh tepon umah aku....tp maknenye) berikut adalah dialog antara aku dan encik polis terbabit (aku cube recall a eh) :-

Ili : Ye hello..
En. Polis: Ya hello...saya dari pejabat polis ampang..sy dengar betol ke ada kemalangan dekat kawasan rumah cik?
Ili: iye betol..ade eksiden depan rumah saye..
En. Polis: ok Cik bole brief sikit kemalangan tuh mcm mana? dan kenderaan ape yg terlibat?
Ili: oh, kemalangan tuh nampak nye mcm teruk....ada sebijik kancil terbalik, dan due lagi kenderaan..tak silap saya vios dan kembara
En. Polis: ok2...bole Cik bagitahu alamat rumah cik?
Ili: bole2 takde masalah...no . bla bla bla......
En Polis: Taman cempaka? kat area mane tuh?
Ili: taman cempaka area depan stesyen minyak esso dengan petronas...
En Polis: depan stesyen minyak?...ummm kat mn ye?kg pandan dalam ke kg panda luar?
Ili: (dalam hati aku berkate...biar benar brader polis nih ...kate polis ampang beb..takkan taman cempaka tatahu...ade nak kene siku lutut nih...) ummm....taman cempaka mn de kat kampg pandan luar ke dalam pak cik....umm...tapi die sebelah kampung pandan dalam a kot...
En. Polis: Ok2...saye cube cari...

tut......talian pon putus....ok part tuh dah settle...lepas tuh aku pon menyibukkan diri balik kluar pegi tgk kemalangan tuh...snap2 gambar sikit..cam wartawan pon ade...
org yg bawak kete kancil tuh amoi..mase aku tgk tuh mak ayah amoi tuh baru sampai...ayah die cam gelabah2..tapi aku tgk mak die cam rileks je...huhu..and mak cik jiran seblah rumah aku nih memainkan peranan mcm bagi air...lap2 darah luke si amoi tuh.. (katenye mak cik jiran sebelah nih nurse...sebab tuh die bz2 body kot)...huhu....
tunggu punye tunggu...ade la dalam 15 minit encik2 polis tuh baru sampai...huhu dengan machine gun nye...uniform nye mmg macho...tapi pikir2 balek...mak aih,takkan 15 minit kot dari balai polis ampang ke taman cempaka...dekat gile kot....patotnye 5 minit dah bole sampei....sesat agaknye abg2 polis tuh...so tak macho dah ah jadi encik2 polis tuh...huhuhu....

lepas tuh aku tgk depan rumah aku mmg sesak...jamm terok..org nak tgk ape jadi..aku pon jadi cam malas...pastuh maghrib byk gile nyamok..aku pon masok rumah meniggalkan tempat kejadian...

ok2 nih ade beberapa gmbr aku snap...tgk la teruk ke x kete tak ye....


Kereta kancil yg terbalik


Mangsa Kejadian, amoi yg drive kete kancil


Lagi gambar kereta kancil terbalik