Wednesday, November 11, 2009



"Like the climate
You never know what weather you'll get"

(taken form 'time' lyrics, by Cute is What We Aim For)

ok, kat ats nih adalah part of lyrics utk lagu "time" dari band Cute is What we aim For. lagu nih aku download lepas tgk Jeniffer's Body, die guna lagu nih as OST of the movie. aku tertarik dengan potongan lyrics nih because ia adalah sangat berkaitan dengan hidup aku....huhu...why i said so is because, mari kite kupas satu persatu....heheh. OK, aku suke ayat die 'Like climate, you never know what weather you'll get'...kite mungkin akan rasa panas, maybe hujan, maybe salji (tapi kat m'sia tipu a kan ada salji..tapi maknenye.)...ape yg berkaitan dengan hidup aku this form of words is, aku tak bole predict masa depan aku...semua org pon actually tak bole predict mase depan masing2....tapi utk konteks hidup aku, i have my own aim in my life, i have my own vision,hanya usaha & semangat yg akan menentukan sama ada aku bole achieve aim atau goal yg aku aim kan...and plus not to forget, dengan kuasa Ilahi sahaje aku bole mencapai ape yg aku nak..but still, kite hanya merancang, Tuhan sahaje yg menentukan...mcm kata lirik tuh, kite tak tahu ape yg akan terjadi....and ape yg akan kite dapat...mungkin apa yg kite akan dapat itu bagus, and kemngkinan jugak benda yg kite dapat tuh sangat tak best....(hopefully, takkan terjadi la..)...tapi kite tak tahu kan...jadi, kat sini..i can conclude that, let us put some effort to achieve our aim to success in life. do not give up. we are already half way to be a successful person (maksud nye, kite menimba ilmu nih utk menjadi manusia yg lebih baik).....jadi kawan2, mari berusaha!!~ :)

mari menanges !



adoih, tinggal due lagi hari utk final..suddenly, byk pulak problem tibe2 datang...tak bole ke problem datang satu2..jgn sekali harung...susah la nak handle problem banyak2 nih dalam satu masa...bole jadi gile tahu...haih....bijik mate nih pon penat dah nanges pikir pasal masalah... kalau la bole ckp dengan masalah, nak jerit kuat2 kat masalah "oi masalah, stop2...jgn datang kat aku dulu, tunggu dulu..lepas final nak datang,datang a..."...itu pon kalau dapat a kan...tapi malangnye, itu hanya lah angan2 kosong. mcm la problem tuh org/benda/binatang leh men suro stop2 lak kan... camane la org yg leh handle problem byk2 dalam satu masa...gile salute a...tapi ini semua mungkin ujian dari Tuhan kot...Dia nak uji kite kuat ke tidak...herm..nmpak gaye nye aku nih lemah a kot sebab aku nanges...huhu..malu2....tapi nanges tuh bukan tande aku nih lemah actually, aku nanges because i feel so damn relieve after i cried.. nak betulkan statement sesetengah org yg suke ckp, nanges tuh utk org lemah je...salah tuh bro, nanges tuh utk lepas kan tesion..kan bagus..at least, lagi bagus la dari lepas kan tension dengan bunoh orang ke, tampar org ke, gigit telinga orang ke...kan kan...atleast nanges pon nyusah kan diri sendiri je(sebab penat kot nanges)...hehe...so girls (atau pon mane2 boys yg berkenaan) out there, do not be shy to cry...its ok to cry...crying is not a sin....crying is not a mistake...tapi kalau nanges sebab nak ngade2 tuh, salah a kot....but crying to make ourself relief is okay, so everybody yg rasa tension dengan this becoming final exam (because tak ckp masa utk study/ no study week), lets cry together2...huhu...but after nanges2 tuh sambung la study yg mn mampu yer... huhuhu....ok itu saje nak melalut malam nih sebab tak larat dah study bace2 utk final....otak cam hampir2 tepu...huhu