Monday, October 26, 2009

MCE Test

I've got Modern Control Engineering (MCE) Test tonight at 8pm. Quite nervous because honestly i'm not really prepared for the paper. Mana tak nye..pagi tadi ada test, i cant manage two tests in a day. Hopefully, i can do the test tonight. pray for me and wish me all the best! (Cuak tak ingat punye...ish....)

Sunday, October 25, 2009

Sunday yg Boring

25th of October 2009, Sunday.
hari nih,nothing much happened. its just the same as Previous sundays. bgn awal siapkan assignment and study for MCE test, and then call shafeq try to wake him up (but as usual, failed to do so).. concentrate balek with the assignment, but still several things i cudnt understand. about 12 noon, landing balek atas katil because pening dengan assignment questions, around 2 shafeq call ajak lunch tapi tak larat, delay setengah jam baru pegi lunch. hurm..lunch dekat T.G, Taman maju.. usually, kedai nih tak ramai org, but surprisingly, today quite many people at the restaurant.. mcm budak2 uitm je penoh, because tak familiar langsung and style dioerang sedikit different..i mean the way dioerang dress up...i guess...hehe... lepas tuh, plan pegi saloon..huhu nih part paling menarik..gado sikit2 dgn shafeq bcuz die takmao teman, cam sedih... aku teman die tgk bola takpe tau..sabar je...tapi at last, die mengalah juge....die teman juge aku...hehe...thanx dear! petang main volleyball...tak enjoy sgt today cuz tak ramai kat court..tetibe, abg tokey western pon turon main gak..cam menarik dengar die bebel sambil main...hehe..lepas tuh dapat team dengan org tak best.. huuuu....tapi takpe...bersukan juge... ok, itu aje progress hari nih, nothing much. oh, somebody shared with me some sad story.. i was so sympathy towards her.. i wish she can recover her broken heart as soon as possible... be strong girl :) <----sentence i keep telling myself again and again and again... :)

Saturday, October 24, 2009

DAMN U MALAS...GO AWAY...I HATE U MALAS!!!!*!@&(*!#&!

tibe2 rase mcm rajin pulak nak menaip blog. huhu. keje belambak tapi mcm nak jugak menaip blog. hmm...rase mcm nak bercerita pasal malas....M.A.L.A.S....ada ke orang tak penah rasa malas? malas nih ape sebenarnye? mcm mane malas tuh bole timbul? mcm mane nak overcome rasa malas tuh? malas.malas.malas. ade a satu malam tuh, tak bole tido, aku googling cari pasal malas.. and byk conclusion yg dapat aku buat pasal malas nih..before that, mari kite kenal dengan encik malas nih dulu..

what is laziness?
  • is a disinclination to activity or exertion despite having the ability to do so. It is often used as a pejorative. Chronic laziness may be an underlying psychological condition.
  • Disinclined to action or exertion; averse to labor; idle; shirking work.
ok, that is severeal definition for laziness. let us think for a while, why sometimes we are lazy? adakah kerana letih struggle utk beberapa kerja mendorong kemalasan itu datang? adakah kerana risau dengan kerja yg terlalu byk membuatkan perasaan risau melanda bimbang tak dapat habeskan kerja2 tersebut yg akhirnya mendorong kepada kemalasan? adakah kerana seseorang itu terlampau selesa (maksud selesa disini ialah semua benda yg sepatutnye diri sendiri buat, tapi org lain tlg buatkan utk kite) membuatkan malas tuh menjadi kebiasaan diri? huuuu~ sgt byk kemungkinan dan persoalan disini, (right now i wish i can meet with dr. motivation to answer all the questions).. the reason why i come out to write this blog about laziness is because i am tooooo lazy right now especially to study....tatau la malas ke, tak bersemangat ke ape sbenarnye.....haih....if study time malas...sudah tentu ape yg di study tuh kurang melekat kat kepala otak...urghhh....i need catalyst to boost up my level of stregth to study.....kalau ade ubat kurangkan kemalasan mmg for sure aku dah beli...takpon kalau ade poket doremon, mmg aku dah seluk poket doremon tuh kluarkan ubat pemusnah kemalasan..ahahaha... ok lah...(eh cam pelik, blog nih aku cam rajin plak nak tlis...tapi kalao suro tulis notes utk study malas plak...ini petandanya, kene berenti belajar kot...?) hahahaha ...ok lah...nak gi tarik nafas dalam2....jerit sikit2 kat tingkap kasi malas tuh keluar dari badan...hee....
DAMN U MALAS...GO AWAY...I HATE U MALAS!!!!*!@&(*!#&!

sebulan yg serabut.


Muke budak nakal name ujai :)

isnin.selasa.rabu.khamis.jumaat.sabtu.ahad.
hari2 dalam satu minggu.7 hari dalam seminggu.4 minggu dalam sebulan.hari2 tuh la yg aku kene lalui. kebiasaanye, hari sabtu dah hari ahad tuh hari paling di tunggu2, sebab ape,sebab its weekend.bet semua student pon suka kan 2 hari tuh...kalau dulu, before final year, aku plg suke due hari tuh sebab biasanya aku akan balek rumah, jumpe mama papa ujai and the rest of the family..and it will be the happiest 2 days of the whole week.. tapi sekarang, almost a month tak balek, kalau member2 rapat aku dioerang akan ckp "wow, amazing gila ko tak balik sebulan"..(haha nampak sangat dulu mmg every weekend wajib balik).... bukan tanak balek sebab BF ade kat sini (seperti mama selalu ckp aku tanak balek becoz bf ada kat sni), and if mmg pon bf ada kat sini, not every weekend i can spend time with him, die pon bz dengan kerja dia... of course tak dapat balek sebab:
#1 Kerja yg berlambak2...maksod kerja tuh ialah assignment, lab report, Fyp report, project tutorials, etc.
#2 Tests yg horror byk gila....(next week hari isnin plak tuh test, 2 test on monday....satu on wednesday)
#3 training volleyball on Friday
#4 byk lagi sebabnye...

tapi kesimpulan nye, tak dapat balek sebab final year is too busy dengan kerja2, tak penah rasa sebusy nih masa year2 before this, ingat kan lagi final year lagi lepak...aduh...pulak tuh kene pikir pasal fyp...everytime jumpe supervisor konfem kene bebel.... sungguh tertekan dan stress... the way nak kurang kan stress nih ialah dengan bergayut dgn mama and papa yang always bagi smgt...BESSSt dpt dengar suara dierang, and they are so understanding...hurm...what most important is I MISS MY NEPHEW, UjAI teramat sgt...suke dengar suare die..and mama bg tau die dah pandai ckp and dia byk gila ckp...hari tuh ujai pegi zoo dengan ibu ayah die...seronok die cite kat auntie lili die pegi zoo..huuu...hurm..i wish i can be at home right now, talking and sharing stories with my beloved mama and papa...but this is what we call as challenge..year full of challenge... i have to be strong. i have to give the best. i have to pull my strength out of it. i will not break down. i will not shatter. all i need is the strong ME. :)